الهياتم دوت كوم
اهلا بك ضيفنا الكريم نورت منتدانا بطلتك ولو عاوز تستفيد اكتر سجل معانا عضويتك وكن فرد من الاسرة ياللا بسرعه دوس زرار التسجيل واتفضل معانا
الهياتم دوت كوم
اهلا بك ضيفنا الكريم نورت منتدانا بطلتك ولو عاوز تستفيد اكتر سجل معانا عضويتك وكن فرد من الاسرة ياللا بسرعه دوس زرار التسجيل واتفضل معانا
الهياتم دوت كوم
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الهياتم دوت كوم

أهلا بك يا زائر في منتدانا الغالى
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الجزء التانى مد يدك بسم الله

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ايمان محمد المحلاوى
عضو مميز
عضو مميز
ايمان محمد المحلاوى


عدد المساهمات : 113
نقاط : 5666
تاريخ التسجيل : 14/12/2009

الجزء التانى مد يدك بسم الله Empty
مُساهمةموضوع: الجزء التانى مد يدك بسم الله   الجزء التانى مد يدك بسم الله Emptyالسبت 02 يناير 2010, 12:05 am

[center]

الكبده الاسكندراني( الشيف حسن)

الجزء التانى مد يدك بسم الله 1245145976

المقادير

50 جم زبده-3-6 فصوص توم- فلفل حار حامي -شطه كمون- بهارات- ك***ه ناشفه-500 جم كبده- ملح- 2 ليمونه- 3 ملعقه خل

الطريقه:

تقطع الكبده شرائح رفيعه طويله(ايمانسيه)ثم تتبل قبلها بيوم في (ماء بصل -توم -ليمون-توابل علي ذوقك......

نضع في طاسه زيت حتي يسخن ثم اضيف له التوم المفروم خشن ثم الفلفل الحار المقطع جوليان ثم الكبده حتي اشم رائحتها ويتغير لونها فنخفض درجه الحراره ونضيف التوابل وتترك حوالي 15_20 دقيقه فقط) حتي لا تمط وتقدم في طبق التقديم مع اليمون المقطع وبالف هنا

الفراخ بالكاري

الجزء التانى مد يدك بسم الله 1245185467

المقادير:
4 صدور فراخ فيليه-ا بصله مبشوره-زعتر ملح فلفل- روزماري-20 جم زيت(هذه هي مكونات التتبيله الي هتتبل فيها الفراخ)
صوص الكاري
50 جم زبده- بصله- 2فص ثوم-فلفل حار-50 جم لبن-20 جم زبادي-2 ملعقه دقيق ذره-ا ورق لورا-5 جم ملح-5 جم بهار- 1 لتر بيون او شوربه فراخ-طماطميه مقطعه كونكاسيه -تفاحه خضراء مقطعه مكعبات 1 م بودر كاري

الطريقه:
في طاسه علي النار اضع زيت وزبده واشوح الدجاج واتركها تكمل سوي حتي اضع عليها الخليط بعد ذلك
احضر صوص الكاري بوضع طاسه علي النار مع زيت وزبده ثم بصل مفروم وبعده مباشره التوم ثم الفلفل الحار المنزوع البذور ادبلم فقط ثم اضيف الطماطم الكونكاسيه ثم التفاح الاخضر وبعد قرب نضجه اضيف جوز الهند ثم بودره الكاري واقلبه واتركه قليلا حتي يقرب النضج فاضيف اللبن وفي الاخر اضيف الشوربه مع 2 ملعقه دقيق ذره كعامل ربط ولا انسي الملح والفلفل والبهارات وبعد مايربط ياخد غلوه واطفي النار واتركه يبرد ثم يضرب في الخلاط
اضع الخليط علي الدجاج ليكمل سواه معه واذا كان الصوص تقيل يخفف بالشوربه ويقدم مع الارز بالكاري وبالف هنا

الجزء التانى مد يدك بسم الله 1245266805

بيكاتا بالمشروم

المقادير:
كيلو شرائح لحم بتلو اسكالوب-200 جم مشروم فريش- 1/2 كوب فريش كريم-1/2كوب ديمي جلاس-بصله مفرومه ناعم- ملح – فلفل-2 ملعقه دقيق

الطريقه:
· ابشر البصله ناعم مع ملح وفلفل واتبل بها شرائح اللحمه ثم اضيف عليها الدقيق واخلطه معهم(اعفره بالدقيق)
· في طاسه اضع الزيت والزبده واضع شرائح البتلو تتشوح
· اضع في طاسه اخري البصل المفروم مع شرائح المشروم المقطعه شرائح مع اضافه تتبيله البصل والدقيق الي كانت اللحمه متبله فيها ويشوح الجميع
· اضيف الفريش كريم ثم الديمي جلاس ياخد غلوه ثم اضيف الجميع للطا سه مع شرائح البتلو اتركهم جميعا معا حتي يتم النضج
تقدم مع مكرونه اسباجيتي مسلوقه توضع فوقها شرائح البتلو مع الصوص المتبقي او تقدم البيكاتا منفرده مع الصوص




كيكه الشيكولاته(الشيف يسري خميس)

الجزء التانى مد يدك بسم الله 1245340179

المقادير:
125 زيت-125ماءدافيء- 200 سكر-200دقيق-100 بيض(2 بيضه)- 30 كاكاو- 5 بيكنج بودر- ذره فانيليا- ذره ملح

الطريقه:
· اخلط البيض مع السكراذوبهم فقط ثم اضيف لهم الماء الدافيءثم الزيت واقلب حتي يتجانس
· انخل الدقيق مع الكاكاو والبيكنج بودر والملح والفانيلياثم اضيفه للخليط السابقمع التقليب حتي عجينه سائله
· في فورمه مفرغه مستديره اغلفها ببلاستيل فيل ثم اغلفها من الخارج بورق الومنيوم واصب الخليط حتي نصف الفورمه
· ويوضع في حمام مائي وتدخل الفرن علي درجه حراره 180 لمده من 35 الي 40 دقيقه



شركسيه(الشيف الشربيني)

الجزء التانى مد يدك بسم الله 1245340568


فرخه مسلوقه- 100جم عين جمل-3 شرائح توست او(1 م دقيق)_بصله مفرومه- فص ثوم كسبره ناعمه- مكعب مرق-


الطريقه:
· تسلق الفرخه في ماء مع بوكيه جرنيه(بصل جزر كرفس )ورق لورا- وحبهان وملح- وفلفل
· في اناء اضع زبده ومكعب مرق وبصل مفروم ويشوح الكل ثم العيش التوست او لبابه العيش الفينو ثم الكسبره الخضراء ثم العين الجمل يشوح الجميع ثم يضاف بعض من شوربه الدجاج وتترك حتي تمام النضج
· تقدمفي طبق تقديم مع الارز وترص قطع الدجاج المسلوقه والمخليه فوقه ووتصب الشركسيه فوقه
· او تقدم الشركسيه في طبق منفرد مع وضع قطع الدجاج المسلوقه معها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الجزء التانى مد يدك بسم الله
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» مذكرة الترم التانى للصف الثانى الاعدادى
» مد يدك بسم الله
» عذرا رسول الله " صلى الله عليه وسلم "
» اعجاز القرآن الكريم(الجزء الثانى)
» تمارين للجسم كامل بالصور للجوانب و الجزء العلوي من الجسم و للجري و للجناب

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الهياتم دوت كوم  :: المواد الدراسية :: الأنشطة المدرسية-
انتقل الى: